Världens godaste knäckpaj

Degen:
2 1/2 dl mjöl
100 g smör
2 msk socker
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
2 dubbeldaim
Blanda ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min i 150grader.

Rör samman ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Hacka daimen och strö över kakan. Låt kallna.
Servera gärna med en klick grädde och färska bär.

Receptet är taget från min bror & Isabella - HÄR!

spindlarna som blev till myror..

Dom smakade bra iallafall! :)


kladdkaka med crisp & choklad

Riktigt god!

 

Botten:

3 dl cornflakes

60 g smör

 

Kakan:

150 g mörk choklad

75 g smör

80 g (6msk) strösocker

70 g (5,5 msk) råsocker (muscovado)

2 ägg

45 g (0,75 dl) vetemjöl, siktat

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

50 g mjölkchoklad (ex. marabou)

 

 

Gör så här:

1. Botten: Krossa cornflakes. Smält smöret, tillsätt flingorna och rör om.

2. Bred ut i formen och baka i 180 grader i 6-7 minuter.

3. Kakan: Smält smöret och häll det över den mörka chokladen, rör om tills chokladen är helt smält.

4. Vispa äggen, socker & vaniljsocker fluffigt. Vänd ner mjöl och salt. Tillsätt chokladblandningen. Häll smeten på crispbotten.

5. Smält mjölkchokladen och spritsa ut i smeten/eller rör ner mer hjälp av en sked. Baka i 175 grader i 15-20 minuter.

 

Serveras med valfritt tillbehör eller bara som den är!



Kungsörnen - Chocolate dreams


RSS 2.0