kladdkaka med crisp & choklad

Riktigt god!

 

Botten:

3 dl cornflakes

60 g smör

 

Kakan:

150 g mörk choklad

75 g smör

80 g (6msk) strösocker

70 g (5,5 msk) råsocker (muscovado)

2 ägg

45 g (0,75 dl) vetemjöl, siktat

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

50 g mjölkchoklad (ex. marabou)

 

 

Gör så här:

1. Botten: Krossa cornflakes. Smält smöret, tillsätt flingorna och rör om.

2. Bred ut i formen och baka i 180 grader i 6-7 minuter.

3. Kakan: Smält smöret och häll det över den mörka chokladen, rör om tills chokladen är helt smält.

4. Vispa äggen, socker & vaniljsocker fluffigt. Vänd ner mjöl och salt. Tillsätt chokladblandningen. Häll smeten på crispbotten.

5. Smält mjölkchokladen och spritsa ut i smeten/eller rör ner mer hjälp av en sked. Baka i 175 grader i 15-20 minuter.

 

Serveras med valfritt tillbehör eller bara som den är!



Kommentarer
Postat av: Louise

Gott det låter :)

2012-01-11 @ 08:31:03
URL: http://wizy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0