kladdkaka med crisp & choklad
Riktigt god!
Botten:
3 dl cornflakes
60 g smör
Kakan:
150 g mörk choklad
75 g smör
80 g (6msk) strösocker
70 g (5,5 msk) råsocker (muscovado)
2 ägg
45 g (0,75 dl) vetemjöl, siktat
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mjölkchoklad (ex. marabou)
Gör så här:
1. Botten: Krossa cornflakes. Smält smöret, tillsätt flingorna och rör om.
2. Bred ut i formen och baka i 180 grader i 6-7 minuter.
3. Kakan: Smält smöret och häll det över den mörka chokladen, rör om tills chokladen är helt smält.
4. Vispa äggen, socker & vaniljsocker fluffigt. Vänd ner mjöl och salt. Tillsätt chokladblandningen. Häll smeten på crispbotten.
5. Smält mjölkchokladen och spritsa ut i smeten/eller rör ner mer hjälp av en sked. Baka i 175 grader i 15-20 minuter.
Serveras med valfritt tillbehör eller bara som den är!
Gott det låter :)